webdesign

Waarom is SEO nu juist belangrijk voor uw bedrijf?

Nu er een tweede golf van COVID-19 begonnen is, worden we nogmaals met onze neus op de feiten gedrukt: tijden zijn onzeker. Wat met een derde en mogelijks een vierde golf?

Zorg dat uw bedrijf helemaal mee is met de digitalisering. Hoog scoren in zoekmachines als Google is daarom enorm belangrijk. Zeker als u weet dat de meeste mensen niet verder dan de eerste pagina zoekresultaten scrollen. SEO staat voor Search Engine Optimisation of zoekmachineoptimalisatie in het Nederlands. Het is namelijk belangrijk dat uw bedrijf hoog scoort in zoekmachines, want zo trekt u meer bezoekers aan. Zeker als u weet dat de meeste mensen niet verder dan de eerste drie zoekresultaten scrollen.

METEN = WETEN

Een belangrijk voordeel van SEO is dat het meetbare resultaten voor uw website biedt. Die kan u voortdurend meten, analyseren en weer optimaliseren. Als u veel organische = natuurlijke bezoekers op uw website krijgt, bent u op de goede weg!

LANGETERMIJNEFFECT

Het effect van SEO duurt ook langer dan u zou denken, soms zelfs voor maanden of jaren. Zo kunnen oude(re) blogposts nog steeds bezoekers aantrekken. Hoog scoren zonder er iets voor te hoeven doen, wat een gemak!

JUISTE DOELGROEP

SEO is bovendien erg efficiënt omdat u meteen de juiste doelgroep aantrekt. Zoals hierboven vermeld, zoeken (potentiële) klanten in Google naar relevante trefwoorden die u op uw website vermeldt. Mensen gaan dus gericht op zoek naar uw product of dienst. Daarnaast is hoog scoren in zoekmachines voor vele gebruikers een teken van autoriteit, waardoor uw website of webshop voor hen een pak betrouwbaarder wordt.

KOSTENBESPAREND

Een beperkt budget vormt geen probleem. U scoort immers hoog in Google zonder veel te moeten spenderen aan betalende advertenties. De grootste investering hier schuilt in tijd en kennis om SEO juist in te zetten.